Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

VALAHOGY MEGVAGYUNK

Ár:
3.950 Ft
3.358 Ft
Kedvezmény: 592 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 150344
ISBN: 9786155640063
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "A Valahogy megvagyunk Vásárhelyi Mária első, nem tudományos jellegű kötete.
Hagyományos értelemben véve nem tekinthető memoárnak, inkább afféle szokatlan rekonstrukció. A mű Vásárhelyi Mária, az ismert szociológus és publicista saját és családja emlékei, anekdoták, levelek, hivatalos dokumentumok, interjúk és életrajzok alapján megírt emlékkönyve.
A szerző édesapja, Vásárhelyi Miklós Nagy Imre miniszterelnök közvetlen környezetéhez tartozott az 1956-os forradalom idején. Ekkor a Parlamentben működő Tájékoztatási Hivatal vezetőjeként dolgozott. A forradalom leverése után éveket töltött börtönben.
Vásárhelyi Mária ebben a kötetben rekonstruálni kívánja azt a két évet, amelyet családja, az 1956-os forradalom vérbefojtása után, a Nagy Imre körének tagjaival és azok hozzátartozóival együtt Romániában töltött száműzetésben. A szerző a könyv megírásával szeretne segíteni azoknak, akik meg akarják ismerni azt a korszakot és annak napjainkban kiretusált szereplőit.
A történet ugyanakkor sok mindent elmond a diktatúrák embertelen, paranoid, kiszámíthatatlan, bosszúálló és időnként nevetséges, sőt abszurd működéséről, és arról, hogy a kisemberek hogyan válnak ennek hol áldozataivá, hol ""szemmé a láncban"".

Szerző: Vásárhelyi Mária"

BESZÁLLÍTÓ AB OVO KIADÓ KFT.
KIADÓ AB OVO
NYELV MAGYAR
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 292

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés