Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ÓCSAI KÁROLY

Ár:
7.900 Ft
6.715 Ft
Kedvezmény: 1.185 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 138314
ISBN: 9789632636528
Központ: Utolsó 3 Darab raktáron
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: Ócsai Károly szobrászművész (1938-2011) annak a művészgenerációnak a tagja, amelynek meghatározó fiatalkori élménye az 1956-os forradalom, és ezzel együtt a szocialista realizmus kritikája. Művészetük a 60-as évek során formálódik, és alapvonása a legújabb külföldi irányzatok és ezzel párhuzamosan a helyi avantgárd hagyományok felfedezése.
Az évtized a strukturalizmus és a szemiotika dinamikus előretörésének időszaka volt. A 70-es évek elejétől Ócsai Károly művészetének is ez lett az alapvető jellegzetessége, szobrai organikus absztrakt elemek struktúrájaként épültek fel, ezzel párhuzamosan pedig hozzákezdett egy művészetfilozófiai, szemiotikai rendszer kidolgozásához is.
A monumentalista szobrásznak készülő művész első nagyméretű kőszobrának faragása közben győződött meg róla, hogy a szobornak nemcsak az ábrázolt téma organikusságát kell tükröznie, hanem a rideg nyersanyag kristályos szerkezetét is. Ez indította a 80-as évek elejétől egy tetraéder-oktaéder alapú művészi rendszer (saját szóhasználatában kristályszerkezet) kidolgozására amely ugyanakkor organikusságát is megőrizte, és amely időről időre megújuló formában életművének utolsó három évtizedére jellemzővé vált.

BESZÁLLÍTÓ NAPKÚT KIADÓ KFT.
KIADÓ NAPKÚT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ NINCS SZERZŐ
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 448

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés