Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

GYURKOVICS TIBOR

Ár:
2.980 Ft
2.533 Ft
Kedvezmény: 447 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 152146
ISBN: 9789632638676
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "Gyurkovics Tibor sokoldalú szerző volt. A versek mellett regényeket, elbeszéléseket, lírai esszéket, morális hangvételű és groteszk színműveket, publicisztikát egyaránt írt, ezért nevezte őt Szeghalmi Elemér irodalomtörténész és Hernádi Gyula a magyar irodalom pentatlonistájának, azaz öttusa-bajnokának. Beke Albert irodalomtörténész szerint a XX. század második felének legnagyobb költője.
Ebben az albumban több mint másfél száz fotóval és dokumentummal bemutatjuk irodalmi és színházi (drámaírói és színészi) munkásságát, az életutat a rákosfalvai szülői háztól a kezdeti nehézségeken és elutasításokon át a színházi sikerekig és az elismertségig, bemutatjuk a számára oly fontos barátokat, a hozzá intézett néha ellenséges, többségében bátorító szavakat, mert ""csak a barátokban van meg az odafigyelés, ritka, mint a fehér holló"".
A Hang-Kép-Írás sorozat különlegessége, hogy a hang, a kép és a szöveg segítségével kísérel meg átfogó és természetesen elkerülhetetlenül szubjektív képet mutatni a választott szerzőről, jelen esetben Gyurkovics Tiborról.

Szerkesztette: Gyurkovics Gyöngyi"

BESZÁLLÍTÓ NAPKÚT KIADÓ KFT.
KIADÓ NAPKÚT
NYELV MAGYAR
SOROZATNÉV HANG-KÉP-ÍRÁS
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 160

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés