Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

ALAIN DUCASSE KONYHAMŰVÉSZETE - DESSZERTEK ÉS CUKRÁSZAT

Ár:
14.999 Ft
12.749 Ft
Kedvezmény: 2.250 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 152168
ISBN: 9789632971094
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Utolsó 3 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: Cukrász- és péksütemények, cukorkák, csokoládédesszertek, fagylaltok, szorbetek, gyümölcsök és aromák - semmi sem hiányzik ebből a hiánypótló kötetből. A könyvben olvasható klasszikus és alapreceptek elkészítése komoly figyelmet és alkotókészséget igényel. Az itt szereplő édes fogások tökéletes folytatásai a sós ételeknek. A jó étel öröm, s a harmóniát nem törheti meg a desszert sem. Könyvünk egyszerre konyhatechnikai ismertetés, enciklopédia, ugyanakkor a világ ízeire nyitott mű is, mivel számtalan desszertet ajánl Olaszországból és az angolszász világból is.

Alain Ducasse desszertreceptjei tükrözik a világhírű séf alkotói filozófiáját, miszerint a technika nem lehet uralkodó, a terméknek saját erényei által kell érvényesülnie.
A receptek olvasása közben betekintést nyerhetünk a régi és mai technikákba, megismerhetjük az arányok tudományát s vele az eredeti aromákat. Nincs cukortúladagolás, fontos az íz, a textúra, a könnyedség, valamint hogy a termék gyorsan elkészíthető legyen. A cukrászat nemcsak pontosságot, hanem ösztönösséget és rögtönzést is igényel. Ez a könyv a hagyományos és modern cukrászat szintézisét adja.

Alain Ducasse
A francia konyha egyik legnagyobb jelenkori alakja 1956-ban született Landes-ban. Mindig hű maradt szülőföldje falusi és tengeri konyhájához, ugyanakkor az egyik legnyitottabb szakács, aki figyel a világ ízeire is. A párizsi Plaza Athénée, a monte-carlói XV. Lajos, valamint a New York-i Esssex House étterem tulajdonosaként új szemléletet honosított meg a vendéglátásban, melyre a legjobb példa a Spoon. Olyan virágkereskedőhöz szokta hasonlítani magát, aki szétosztogatja az áruját. Most a desszertkészítés és a cukrászat világába vezeti be olvasóit.

Szerző: Alain Ducasse

BESZÁLLÍTÓ ALEXANDRA KÖNYVESHÁZ KFT.
KIADÓ ALEXANDRA
NYELV MAGYAR
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 583

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés