Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

TYÚKOK A MENNYBEN

Ár:
3.465 Ft
2.945 Ft
Kedvezmény: 520 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 143983
ISBN: 9786155500206
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "Dan LUNGU (1969) a mai román irodalom egyik legismertebb elbeszélője, a rendszerváltozást követő évek valóságát groteszk humorral tárja az olvasó elé. Regényeit sok nyelvre lefordították, magyarul is megjelent az Egy komcsi nyanya vagyok! és a Hogyan felejtsünk el egy nőt című munkája. A Tyúkok a mennyben az Akácos utca és a Gyűrött Traktor nevű kocsma mikrovilágának fantasztikus, lenyűgöző történéseivel aratott nagy nemzetközi sikert.Az Akácos utcában előrehozott nyugdíjba kényszerült vagy munkanélküli ""urak"" laknak, gyakori ""elfoglaltságuk"" a Gyűrött Traktor látogatása. Torzult emlékekből, nosztalgiákból, képzelgésekből, különc tervekből és elszállt álmokból képződő világ ez, közösségi menedékhely, ""a férfiak mennyországa"", ahogyan a fiatalabbak nevezik.

A végeérhetetlen purpárlék során nem csupán kocsma-filozófiai kérdésként vetődik fel, hogy: ""Van-e a tyúkoknak mennyországuk?"" Mert Relu Covalciuc kertjét elözönlik a földigiliszták, és sűrű szőnyeget képezve napokig ott maradnak. Mindenki csodát gyanít. Covalciuc tyúkjai szinte ember módjára kezdenek

viselkedni, gazdájuk pedig azon tűnődik, hogy igazából jobb tyúknak lenni, mint embernek. És elképesztő kanyarokat vesz a történet, a ""kert-közeli és kocsmaszintű"" stílus találó fordulatokban sziporkázik. A fordítással Szonda Szabolcs leleményesen követi mindezt: székelyföldi kocsmákban, erdélyi Akácos utcákban élő, ihletett magyar nyelven alkotja újra a művet."

BESZÁLLÍTÓ PONT KIADÓ
KIADÓ PONT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ DAN LUNGU
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 152

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés