Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

SEREGSZEMLE FÉMBEN, ZOMÁNCBAN

Ár:
8.900 Ft
7.565 Ft
Kedvezmény: 1.335 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 126422
ISBN: 9789630681476
Központ: Utolsó 2 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: A fegyveres erők tagjai minden korban örömest hordták a kitüntető és megkülönböztető jelvényeket, hiszen azok felkeltették a külvilág érdeklődését, s kifejezésre juttatták viselőjük rátermettségét és a mögötte álló komoly intézményi hátteret. A jelvény tehát tárgyi mivoltán túlmutatva, eszmeisége által társaival egybeköti, érdemeiről számot adva öntudatossá teszi a katonát. A Seregszemle fémben, zománcban című kötet a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum, valamint több más magán- és közgyűjtemény anyagán keresztül mutatja be az 19381945 közötti időszak magyar katonai és katonai vonatkozású jelvényeit.
A központban a tárgyak állnak, azonban külön hangsúlyt kapnak a jelvények rendszeresítésére, gyártására és adományozására vonatkozó információk, megjelennek a jelvényekhez tartozó nyomtatványok és a viselés korabeli képi forrásai is. Ahol lehet, bemutatásra kerülnek a jelvényekhez bármilyen formában köthető emléktárgyak is. Így a könyv a maga teljességében tárja a témát az Olvasó elé. A jelvények szimbólumértékére (miszerint számos csapatnem és alakulat megkülönböztető jelvényét reprezentációs célokra is használta) nyújtanak példát a kötetben megjelenő emléktárgyak, nyomtatványok.
A második világháború magyar katonai jelvényeit ismertető tudományos jellegű összefoglaló mű mindeddig nem jelent meg. A kiadvány ezt a hiányt pótolja: az eddigi ismeretek összegzésével és az újabb kutatási eredmények közlésével rendszerbe foglalja a Magyar Királyi Honvédség és katonai előképzést végző leventemozgalom 19381945 közötti jelvényeit. A könyvet a magyar hadtörténelem és a magyar katonai szimbólumok iránt érdeklődők ugyanúgy haszonnal forgathatják, mint ahogy segítséget jelenthet a második világháborús katonai emlékek egyre népesebb gyűjtői táborának.

BESZÁLLÍTÓ MONARCHIA NUMIZMATIKAI BT
KIADÓ MONARCHIA NUMIZMATIKAI
NYELV MAGYAR
SZERZŐ SALLAY GERGELY PÁL
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 264

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés