Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

KEREK ISTENFÁJA

Ár:
11.990 Ft
10.191 Ft
Kedvezmény: 1.799 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 149138
ISBN: 9786158050227
Központ: 17 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "Kerek e világ, kerek az esztendő, s benne az emberélet is... Felkerekedünk e könyvben, hogy napról-napra végigjárva megtudjuk mti tartogat minden reggelen felvirradó Nap, miféle szent vagy jeles esemény, csoda-kovácsolta szokás segít megélni az aznap bennünket is formáló, éltető tartalmát. Elmúlt életek sorsa és a mi mai életünk kereke együtt fordul, hogy a régi idők tapasztalásai, örömei-bánatai és bölcsessége bennünk gazdagodva öröklődjenek az utánunk jövőkre; a szertartássá nemesedett szokások eljátszása pedig erősíti bennünk az örök emberi összetartozását; összetartozást a teremtett világgal, a külső, bennünket eltartó természet és a vele rokon, de személyesebb belső, emberi természet között, s mindenekelőtt az Isten és ember között lévő láthatatlan, de létünket meghatározó, élő kapcsolatot. Ebben segítenek bennünket a szentek legendái, az ünnepek története, szokásjátékaink sokassága, azok magyarázata és szerves összefüggő rendszerük amely a régi ember számára maga volt a hétköznap: a legtermészetesebb életforma.
Napjaink kiürült, mesterségesen üressé tett körforgásában a múlt ködébe vesző ünnepek újraélése, felélesztése segíthet életünk menetét visszaterelni a kizökkent kerékvágásba, hogy e zarándokúton ne örömtelen roborként, hanem a teremtést felfedező és megújító gazdaként élhessünk ízt kapva a megígért boldogságból, s mikor e földi ""szekérről"" le kell szálljunk, utunk végén az örök, el nem múló boldogság várjon bennünket...
A kereszténység ünnepei kétezer év óta szenteket nevelnek; a magyar népi vallásosság-formálta ünnepeink is immár ezer éve magyar szenteket teremnek."

BESZÁLLÍTÓ ŐS-KÉP KFT.
KIADÓ ŐS-KÉP 40-46
NYELV MAGYAR
SZERZŐ MOLNÁR V. JÓZSEF
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 512

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés