Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

JOHN LENNON LEVELEI ÉS FELJEGYZÉSEI

Ár:
6.990 Ft
5.941 Ft
Kedvezmény: 1.049 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 145396
ISBN: 9786155283048
Központ: Utolsó 1 Darab raktáron
Boltok: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 25 000 Ft-tól.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: Szerelmes levelek, gúnyos feljegyzések a stúdiózások közben, humoros üzenetek a sztárbarátoknak, néhány szavas benyomások - Lennon grafomán volt szerencsére. A Help, a Lucy in The Sky With Diamonds az Imagine és tucatnyi más világhírű dal zeneszerzőjéről és dalszövegírójáról azt is sejthetjük hogy dús fantáziával, feltűnő nyelvi leleménnyel vetette papírra gondolatait.
Hunter Davies, az egyetlen autorizált Beatles-biográfia szerzője fáradságos munkával egybegyűjtötte a legformabontóbb Beatle leveleit, feljegyzéseit és az azokat kísérő rajzokat, amelyeket a gyűjtőkön kívűl John Lennon özvegye, Yoko Ono bocsátott a rendelkezésére. A leveleket Davies értő kommentárja kíséri, elmesélve minden egyes levél keletkezési történetét: milyen életszakaszokban született az üzenet, ki volt a címzett és milyen életesemény kapcsolódik hozzá. A több mint 300 levél kirajzolja Lennon teljes életútját: a tízévesen nagynénjének címzett köszönőlevéltől az utolsó autogramig, amelyet életének utolsó napján, 1980 december 8-án adott, közvetlenül azelőtt, hogy a merénylő golyója kioltotta volna az életét. Negyvenéves volt ekkor.
Ezek a levelek megnevettetik, talán meg is ríkatják majd olvasójukat, hiszen egytől-egyig John Lennon eddig nem ismert, szenvedélyekkel és félelmekkel teli, legszemélyesebb oldaláról mesélnek. Egy olyan különleges kötetet vehetünk a kezünkbe, amely nem más szemével, hanem saját írásain keresztül mutatja be a XX. század egyik legfontosabb, kultikus népszerűséggel bíró alkotóegyéniségét.
Hunter Davies, e kötet szerkesztője, évek kemény munkájával gyűjtötte egybe a könyv anyagát kitevő több száz levelet és feljegyzést, amelyeket értelmező jegyzeteivel is ellátott. Davies maga is, ahogy John Lennon, szinte grafománnak számít. Az Angliában közismert szerző több mint negyven könyvet publikált, a regénytől a szociológiai tanulmányig számos műfajban. Legotthonosabb terepe mégis az életrajz: Wordsworth, Kolumbusz vagy Stevenson munkássága mellett a Beatlesről írt egy vaskos kötetet, amelynek különlegessége hogy még a Beatles fennállása alatt, a Beatles-tagok közreműködésével jelent meg. Újságíróként is aktív, a Sunday Times a Guardian és a Punch rendszeresen közli a cikkeit, amelyek csakúgy, mint a könyvek, jellegzetes humorukról ismerszenek meg.

BESZÁLLÍTÓ LÍRA KÖNYV ZRT.
KIADÓ PARTVONAL
NYELV MAGYAR
SZERZŐ HUNTER DAVIES
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 400

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés