Menü

BECSÜLET ÉS KÖTELESSÉG 2. - 1945-1998

Ár:
4.999 Ft
4.249 Ft
Kedvezmény: 750 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 149578
ISBN: 9789635040131
Központ: 15 Darab raktáron
Boltok: Utolsó 6 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "A nagy érdeklődéssel fogadott első rész után gróf Edelsheim Gyulai Ilona, Horthy István kormányzóhelyettes özvegye a kényszerű száműzetés éveit örökíti meg emlékiratai második kötetében. 1944. október 18-án kezdődik a történet ""Valahol Bajorországban"", a Gestapo fogságában, s 1998-ban végződik, többek között ezzel a megjegyzéssel: ""Áldás számomra, hogy most már mind gyakrabban látogathatom meg hazámat...""

A memoárban a XX. századi magyar történelem egyik leghitelesebb tanúja szólal meg, így a kötet egyben kiemelkedően fontos adalékul szolgál bizonyos történelmi események tisztázásához, hamis legendák eloszlatásához.

Rendkívüli személyisége és a lapokról sugárzó szerénysége okán az olvasó elhiszi, milyen megrendítő érzés lehetett hazatérni Budapestre májusban a gesztenyefák és orgonabokrok virágzása idején, mikor hirtelen minden olyannak tűnik, mint akkor, régen... Milyen érzés lehetett visszasodródni a múltba, újraélni a küszködést a megélhetésért, a nürnbergi tárgyalás izgalmát apósa, a beteg Horthy Miklós kormányzó mellett, az aggódást az otthon maradottakért, az ország sorsáért...

""Sofőröm, belügy-, külügy- és pénzügyminiszterem"", így nevezte Horthy Miklós a menyét, aki haláláig odaadóan ápolta, és aki ígéretéhez híven megszervezte a kormányzó újratemetését Kenderesen.

Gróf Edelsheim Gyulai Ilona tiszteletre méltó őszinteséggel, finom humorral, bölcs megértéssel beszél a múlt örömeiről, fájdalmairól, csalódásairól, reményeiről.

Szerző: Gróf Edeisheim Gyulai Ilona"

BESZÁLLÍTÓ EURÓPA KÖNYVKIADÓ KFT
KIADÓ EURÓPA
NYELV MAGYAR
SZERZŐ GRÓF EDELSHEIM GYULAI ILONA
KÖTÉSTÍPUS KEMÉNYTÁBLÁS
OLDALSZÁM 559

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés