Menü

A KIS PRÍMÁS

Ár:
850 Ft
723 Ft
Kedvezmény: 127 Ft
Kedvezmény: 15%
Cikkszám: 109871
ISBN: 9789632772929
Központ: Előjegyezhető (6-12 munkanap)
Boltok: Utolsó 1 Darab raktáron
Menny.:Darab

Ingyenes szállítás 10.000 Ft feletti rendelés esetén

INGYENES szállítás 10 000 Ft felett.

Tartalom és részletes adatok

Leírás: "Hunyadi Mátyás uralkodásának esztendeit múltunk legfényesebb korszakai között tartja számon az emlékezet. Az ""igazságos"" jelzővel felruházott király Európa vezető hatalmai közé emelte hazánkat, feltartóztatta a nyugati világot fenyegető török hódítókat, s meghonosította környezetében a reneszánsz művészetet és művelődést.
A történetírás azonban nem csak pozitív tetteket örökített meg róla. Amikor 1485-ben esztergomi érsekké nevezei ki felesége unokaöccsét, az alig hétéves Estei Hippolytot, az ország vezetői és a pápa egyaránt élénken tiltakoznak. Felháborodásuk érthető, ám Mátyás hosszas huzavona után keresztülviszi akaratát.
Mikszáth regénye azonban nem a nagypolitika szövevényébe vezeti be az olvasót, inkább a vitákról mit sem tudó fiú személye köré szövi megkapó, ugyanakkor fordulatokban gazdag történetét. Bár a kis prímás félve és megszeppenve érkezik Itáliából Esztergomba, az előtte álló próbák férfivá edzik, s a kemény, de vonzó magyar környezet igazi magyarrá változtatja."

BESZÁLLÍTÓ SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
KIADÓ SZENT ISTVÁN TÁRSULAT
NYELV MAGYAR
SZERZŐ MIKSZÁTH KÁLMÁN
KÖTÉSTÍPUS PUHATÁBLÁS
OLDALSZÁM 109

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Keresés